Leu

January 9, 2021by admin0

Perioada: 23 iulie – 22 august

Simbolul tau Leul, regele tuturor animalelor, a fost mult timp asemuit cu semnul tau dominant Soarele, regele planetelor solare. Numai Soarele iti asigura forta vitala de viata prin lumina pe care o emite. In mod natural iti doresti sa ajungi in centru atentiei. Esti o proiectie a increderii, nobilitatii, a curajului, puterii si virilitatii leului. Asemeni regilor si reginelor de altadata simti ca este dreptul tau din nastere sa fii in centrul atentiei cu toti ceilalti depinzand de intelepciunea si indrumarea ta. Iti place sentimentul pe care ti-l da puterea si vei cauta moduri de obtinere a pozitiei de conducere pe care simti ca o meriti.

Cuvantul tau cheie este RECUNOASTEREA (de catre ceilalti). Esti in culmea fericirii atunci cand ceilalti iti recunosc calitatile, puterea si autoritatea. Daca o vor face, vei avea posibilitatea sa te impui in varful erarhiei. In lumea ta tu faci regulile si le ceri tuturor sa le urmeze daca vor sa participe la jocul tau. Motivatia ta principala este sa fii capabil sa te exprimi si sa creezi o impresie cat mai puternica. Duse la extrem, tendintele tale naturale pot duce la un egoism excesiv care te va domina si cuceri fara sa-ti mai pese de bunastarea subordonatilor sau angajatilor. Semnele de care trebuie sa te feresti: incapatanarea, stilul dictatorial si un sarcasm usturator.

Caracteristica generala a zodiei Leu: semn pozitiv, masculin
Element definitoriu pentru zodia Leu: Foc
Calitate definitorie pentru zodia Leu: semn Fix (stabilitate)

Planetele si zodia Leu

– Planeta guvernatoare: Soarele
– Planeta carierei profesionale: Venus
– Planeta dragostei: Uranus
– Planeta castigurilor financiare: Mercur
– Planeta sanatatii si a muncii: Saturn
– Planeta casei si a familiei: Pluton

Culorile zodiei Leu: auriu, portocaliu, rosu
Pietre pretioase caracteristice pentru zodia Leu: ambra, crisolit, diamant galben
Metale caracteristice pentru zodia Leu: auriu
Ziua cea mai favorabila pentru zodia Leu: duminica
Numere norocoase: 5, 14, 23, 32, 41, 50

Principalele calitati ale zodiei Leu: calitati de conducator, siguranta de sine, generozitate, creativitate Cea mai puternica dorinta a nativului din zodia Leu: sa straluceasca, sa fie in prim plan
Defecte ale nativului din zodia Leu: aroganta, vanitate

Relatii intre zodia Leu si alte zodii

– Compatibilitate generala foarte buna cu zodiile: Berbec, Sagetator
– Compatibilitate generala redusa cu zodiile: Taur, Scorpion, Varsator
– Compatibilitate foarte buna pe plan profesional cu zodia: Taur
– Compatibilitate foarte buna pe plan emotional cu zodia: Scorpion
– Compatibilitate foarte buna pe plan financiar cu zodia: Fecioara
– Compatibilitate foarte buna pentru casatorie si/sau parteneriate cu zodia: Varsator
– Compatibilitate foarte buna pentru proiecte de creatie cu zodia: Sagetator
– Compatibilitate foarte buna pe plan spiritual cu zodiile: Berbec, Rac

Personalitatea zodiei Leu

Nativul din zodia Leu este increzator in propriile forte, mandru, generos; stie sa isi reprezinte interesele, ii place sa atraga atentia, poate fi condescendent. Nativul Leu este constient de propria valoare si este mereu preocupat ca meritele sa-i fie recunoscute in mod corespunzator si sa iasa in evidenta. Are o mare nevoie de respect. Este ambitios si creativ. Stie sa isi creeze aparitii de efect. Vrea sa fie “vioara intai”, isi organizeaza succesul, cauta prestigiul social. Este drept si marinimos.

Uneori, nativul din zodia Leu poate parea arogant. Amorul propriu si auto-admiratia il pot costa simpatia celor din jur. ii plac aparitiile teatrale, iar in familie tinde sa adopte rolul de stapan. Sentimentele sale puternice il pot duce la speculatii si aventura. Poate fi egoist.

Sanatate: Vitalitatea nativului Leu este remarcabila; totusi, este sensibil la stres, care ii poate provoca tulburari cardiace. Este predispus la afectiuni ale sangelui, ale maduvei osoase si ale incheieturilor. Insuccesele ii pot afecta sanatatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *