Luna

Luna in zodii

Luna 2024 | Luna 2025

Luna
Horoscop

Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioara
Balanta
Scorpion
Sagetator
Capricorn
Varsator
Pesti

Astronomic: Singurul satelit natural al Pamantului si al 5-lea ca marime din sistemul nostru solar. Diametrul ei este de 3474 km. Luna face o orbita completa in jurul Pamantului in 27.3 zile iar variatiile periodice in geometria sistemului Pamant-Luna-Soare sunt responsabile pentru fazele lunare care se repeta odata la 29.5 zile.

Istoric: Luna a fost reprezentata in istoria multor popoare sub forma de zeitati lunare. Acestea aveau o varietate de functii si traditii in functie de cultura dar deseori erau inamice zeitatii solare. In mitologia araba, zeitatea Hubal, reprezinta spiritul si este o zeitate superioara printre zeii batrani. La egipteni erau Chons si Thoth cel din urma avand rolul de mediator intre bine si rau, cel care scrie pentru zei si care a inventat alfabetul si scrisul. Era stapanul legii fizice si morale si avea puteri nelimitate in lumea de jos. Sora a soarelui (Helios), Selena este una dintre zeitele lunare care apare la greci si care isi incepe calatoria odata cu lasarea noptii. In timp este inlocuita cu Artemis zeita padurilor si muntilor, nasterii, virginitatii si fertilitatii. In mitologia romana este Diana, zeita vanatorii care ulterior devine si zeita Lunii. Exista multe legende si povestiri legate de Luna care a fascinat intotdeauna prin aura ei delicata.

Astrologic: Astrologia traditionala o considera simbol al schimbarii, nestatorniciei si caracterului impresionabil si cu o puternica influenta asupra evenimentelor de pe pamant. Astrologii antici au recunoscut conjunctia, patratul si opozitia Soarelui cu Luna ca fiind cele mai nefericite aspecte si au considerat ca atunci cand se intampla, exista o stare de dezechilibru intre chestiunile universale si cele umane. Exista multe studii documentate cara arata ca rata sinuciderilor creste in jurul Lunii pline si ca atunci cand este Luna noua rata accidentelor si a actelor de violenta este in crestere. Din punct de vedere astrologic Luna reprezinta mama, energia femininta, emotiile, fertilitatea, nasterea, subconstientul, visele si amintirile, copiii mici.

Natura si calitati: Rece si umeda; cateodata moderata, schimbatoare. Benefica si malefica. Feminina. Nocturna.
Miros si gust: Sarat sau insipid, uneori amar.

Proprietatile si forma lucrurilor: Subtiri, dense, umede si usoare.

Exaltare: 3 grade Taur.
Detriment: in Capricorn.
In cadere: 3 grade in Scorpion.

Ingerul sau: Gabriel. „Arhanghelul Gabriel este reprezentat, în general, tinând în mâna un crin, simbol al puritatii si al adevarului. El este cel care raspândeste Cuvântul Domnului. De asemenea, ajuta oamenii sa exprime adevarul deschis si sincer, sa-si respecte propria individualitate, sa-si asculte vocea interioara si sa-si urmeze intuitia. În mod traditional, Gabriel este mesagerul Cuvântului lui Dumnezeu. Numele sau înseamna: „Dumnezeu este puterea mea”. El vesteste tuturor sufletelor misterul încarnarii înainte de a se naste si ne face constienti de talentele si misiunile noastre pe pamânt. El este si protectorul copiilor mici si se îngrijeste plin de iubire si pentru copilul din fiecare dintre noi atunci când acesta este ranit sau uitat.”

Zilele si noptile din saptamana: Luni si Vineri noaptea.

Clima si natura solului: Teren plat.
Locuri si tari: Locuri umede, subterane sau subacvatice, drumuri umbrite de copaci, fantani, campii, docuri, strazile populate. Danemarca, Olanda, Mosul.
Pietre, metale si bijuterii: Pietrele albe, piatra lunii, perla, argintul si lucrurile din argint, cristale.

Plante si fructe: Pepenii, orzul, castravetii.
Pomi si plante: Pomii care au vlastare scurte cum ar fi plantele agatatoare si rodiile. Iarba, trestia, stuful, inul, canepa, castravetele, rodiile.
Mancare: Mancarea care este in aceasi masura umeda si calda.
Lucruri din casa: Lucrurile care uneori sunt folositoare iar alteori inutile si nu se folosesc frecvent.

Fiinte: Camila, vaca, girafa si toate animalele imblanzite si folositoare pentru om.
Pasari: Rate, cocori, batlan, cioara.
Pesti: Pisica de mare, crabul, scoica, homarul, molustele.

Perioada din viata: Copilaria devreme.
Relatii: Mama, matusile, surori mai mari, ingrijitoare.

Activitati, instincte si morala: Simplu, adaptabil, bun la inima, iertator, timid, descopera secrete, respectat de oameni, iubeste eleganta, temator.
Clase sociale: Nobili, celebrati.
Religie: Cei care sunt adeptii religilor dominante.
Imagine: Un om cu o sulita in mana, in stanga 30 si da impresia ca sunt 300, pe capul sau o coroana, sta intr-o trasura trasa de 4 cai.
Profesii: Implicat in afaceri, misiuni, agentii, talentat in multe domenii; practica medicinei, stiintelor inalte, vanzator de mancare si argintarie, servicii comune.

Medical: Stomacul, esofagul, uterul si ovarele, sanii, sistemul limfatic, mucoasele, functiile vegetative, ochiul stang.
Boli: Depresii, dureri de cap, boli cauzate de schimbarile atmosferice, boli ale stomacului, bolile copilariei.
Simturi: Vedere si gust.

Luna ca si planeta guvernatoare

Luna este guvernatorul Racului. Influenta ei este de forma, ingriji si sustine si apartine personalitatii. Partea domestica si cea legata de familie este foarte puternica in natura ta, fiind atasat de ceea ce reprezinta casa sau parintii tai. Imaginatia este bine dezvoltata si joaca un rol important in viata ta. Sentimentele si senzatiile sunt active si esti mai degraba predispus la fluctuatii in starile tale zilnice, la lipsa energiei si perseverneta. Ai capacitatea de a deveni practic si de a te ocupa de afaceri daca sunt ceea ce te atrage. Te poti adapta la o varietate de subiecte in functie de pregatirea ta; pentru viata domestica, afaceri, stiinte practice si arta aplicata toate sustin sferele de activitate pentru cei care sunt nascuti sub semnul Lunii. Esti atent si prudent, inclinat spre economie si prevazator in toate lucrurile si esti practic si capabil atunci cand nu iti lasi imaginatia sau sentimentele sa te fure