Jupiter

Jupiter in zodii

Jupiter 2021 | Jupiter 2022

Jupiter
Horoscop

Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioara
Balanta
Scorpion
Sagetator
Capricorn
Varsator
Pesti

Astronomic: Jupiter este cea de-a cincea planeta de la Soare si este cea mai mare din sistemul nostru solar, fiind de o mie de ori mai mare in volum decat Pamantul. Este al doilea corp ceresc, ca stralucire, ce poate fi observat de pe suprafata Pamantului si de aceea a fost remarcat inca din cele mai vechi timpuri.
Jupiter este alcatuit numai din gaze, neavand in componenta sa suprafete solide sau roci. Fiind atat de mare, Jupiter si-a atras in jurul sau nu mai putin de 40 de sateliti naturali (luni), dintre care 4 sunt de dimensiuni considerabile, fiind descoperirea lui Galileo Galilei, in anul 1610. Au fost primele luni descoperite in jurul unei alte planete decat a noastra.

Astrologic:

Jupiter guverneaza zodia Sagetator si casa a IX-a. “Marele benefic” cum i se mai spune in astrologie, este vazut ca energia folosita pentru dezvoltare, crestere si explorare a unui scop mai inalt in viata, de a provoca regulile existente in societate. Reprezinta abilitatea de a stabili propriile limite etice, morale si legale si de a dobandi un nivel mai inalt de intelepciune, educatie, putere si experienta.

In propria extindere ne largim orizonturile, de asemenea exprima dorinta de a trece dincolo de ceea ce este cunoscut – prin calatorii, filozofie, si extinderea experientelor vietii pana la ultima frontiera si dincolo de ea. Jupiter ne face capabili de a ne dezvolta dincolo de granitele stabilite de norme familiare sau sociale, de a ne dezvolta si de a inflori.

IdeogramaJupiter in astrologie O semiluna a constiintei, sus, deschisa spre stanga, spre trecut, continua la capatul de jos cu o cruce a materiei (in numerologie, Jupiter este asociat numarului 3). Crucea este lipita (de semiluna) la capatul din stanga al liniei sale orizontale. Preluand din acumularile trecutului, se poate dobandi o intelegere superioara a planului material, beneficiind just de satisfactiile sau sansele speciale inscrise in destin.
Tipul jupiterian are succes in meseriile: preot, filozof, teolog, guru, ghid turistic, profesor universitar, conferentiar, vanator, agent de comert exterior, medic, jurist, avocat
In astrograma natala simbolizeaza: evolutia spirituala, intelepciunea, expansiunea in planul spiritual sau in cel fizic
Mitologie: Jupiter era principala divinitate romana; la inceput – zeul cerului. Pentru grecii antici, era egalul lui Zeus, zeu al ploii, al zapezii, al tunetului si fulgerului, stapanul Olimpului.

Jupiter în Berbec

Deschisă, sinceră şi temperamentală – aşa sună descrierea ta şi caracteristicile pe care ţi le-a imprimat planeta Jupiter. Nu laşi nimic la voia sorţii şi ai mare încredere în calităţile tale. În dragoste, tinzi să iei decizii pripite. Punct slab: Nu suporţi critica şi ai uneori reacţii necontrolate.

Jupiter în Taur

Calităţile pe care ţi le-a transmis Jupiter sunt generozitatea, bucuria de viaţă şi realismul. Ai nevoie de siguranţă materială, dar uneori aştepţi parcă să-ţi pice banii de undeva. În cuplu, eşti pasională, afectuoasă şi fidelă. Rămâi alături de alesul tău şi în cele mai grele momente.

Punct slab: Eşti foarte geloasă şi consideri că partenerul este, într-un fel, proprietatea ta.

Jupiter în Gemeni

Datorită poziţiei lui Jupiter la data ta de naştere, ai viteză de reacţie, eşti inteligentă şi plină de farmec. Eşti deschisă la nou şi ai o curiozitate care te defineşte, iar umorul tău este absolut cuceritor.
Punct slab: Chiar dacă te entuziasmezi foarte repede de ceva, la fel de repede îţi şi trece entuziasmul şi nu eşti o persoană foarte fidelă.

Jupiter în Rac

Jupiter te-a făcut să fii sensibilă, grijulie şi foarte afectuoasă. Eşti foarte ataşată de familie şi oferi o mână de ajutor prietenilor de fiecare dată când au nevoie. În copilărie ţi-ai consolidat încrederea în tine, iar în cuplu eşti mereu în căutarea armoniei.
Punct slab: Ai tendinţa să devii dependentă sentimental de partener

Jupiter în Leu

Eşti încrezătoare în forţele proprii, puternică şi mândră. Cei din jur te apreciază pentru bucuria de viaţă, simţul frumosului şi pentru faptul că îţi ţii promisiunile. Îţi place să fii lăudată şi admirată.
Punct slab: Nu poţi spune nu plăcerilor, cum ar fi mâncarea bună, luxul şi bărbaţii.

Jupiter în Fecioară

Jupiter te-a înzestrat cu inteligenţă şi sinceritate. Ai un simţ deosebit pentru detalii, dar uneori, în situaţii grele, îţi scapă ideea de bază. Aştepţi de la ceilalţi să fie la fel de cinstiţi ca şi tine şi nu îţi plac persoanele cu mai multe feţe.

Punct slab: Eşti temătoare şi nu ai încredere în sentimentele tale. Ai un simţ aparte al organizării, deşi celorlalţi le poţi părea dezordonată.

Jupiter în Balanţă

Şarm, diplomaţie şi simţul dreptăţii – acestea au fost calită-ţile aduse în dar de Jupiter, la naşterea ta. Nu iei decizii pripite şi încerci să nu jigneşti niciodată pe nimeni. În cuplu, păstrezi o oarecare distanţă sufletească.
Punct slab: De dragul păcii, faci uneori compromisuri care nu sunt în folosul tău. Ai grijă ca asta să nu se repete prea des.

Jupiter în Scorpion

Extrem de sensibilă şi vulnerabilă, vei întâlni adevăratul noroc în dragoste abia la a doua sau la a treia încercare. Îţi schimbi de mai multe ori serviciul şi locuinţa. Dacă găseşti partenerul care-ţi cucereşte inima, eşti fidelă 100%.
Punct slab: Plăcerile (mâncarea, băutura, ţigările) pot deveni un pericol atunci când exagerezi.

Jupiter în Săgetător

Jupiter te face să fii spontană, prietenoasă şi cu simţul aventurii. Eşti o persoană de acţiune, care se entuziasmează uşor. Îţi doreşti mereu să evoluezi şi să înveţi lucruri noi. În dragoste, ca şi în viaţă, îţi place să preiei conducerea.
Punct slab: Ai neapă-rată nevoie de un partener care să-ţi împărtăşească idealurile pentru a fi fericită.

Jupiter în Capricorn

Hărnicie, disciplină şi responsabilitate – sunt trei calităţi pe care le-ai căpătat datorită lui Jupiter. Eşti realistă şi eviţi să-ţi asumi riscuri prea mari, iar la succes vei ajunge doar prin multă muncă. îţi doreşti un partener cu care să poţi întreprinde multe.

Punct slab: Nu eşti generoasă şi tolerantă decât când primeşti în schimb aprecierea celorlalţi sau alte beneficii.

Jupiter în Vărsător

Iubeşti independenţa şi libertatea, eşti creativă şi ai prezenţă de spirit. Îţi place să fii originală şi nu te temi de riscuri. Încerci mereu să-i convingi pe ceilalţi de ideile tale. Nu suporţi nedreptăţile sociale şi doreşti un partener care să te satisfacă nu numai sexual, ci şi spiritual.
Punct slab: Poţi rămâne fidelă idealurilor tale, dar nu neapărat şi partenerului.

Jupiter în Peşti

Jupiter te face afectuoasă, sensibilă şi generoasă, aşa că nu rămâi nicicând indiferentă la nevoile celor aflaţi în suferinţă. Muzica, natura şi dragostea sunt pentru tine mai importante decât cariera sau bunurile materiale. În dragoste, eşti foarte pasională.
Punct slab: Te laşi purtată de vise şi te poţi îndrăgosti de doi parteneri în acelaşi timp.