Mercur

Mercur in zodii

Mercur 2021 | Mercur 2022

Mercur
Horoscop

Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioara
Balanta
Scorpion
Sagetator
Capricorn
Varsator
Pesti

Dintre toate planetele, Mercur are orbita cea mai apropiată de Soare, aflându-se la o
distanţă medie de aproximativ 58 milioane km (circa 36 milioane de mile). Diametrul
planetei este de 4.879 km (3.032 mile), iar volumul şi masa sunt de circa optsprezece
ori mai mici decât cele ale Pământului. Densitatea medie a planetei Mercur este
aproximativ egală cu cea a Pământului şi este mai mare decât densitatea oricărei alte
planete. Forţa gravitaţională la suprafaţa planetei este de circa o treime din cea de la
suprafaţa Pământului, aproape dublul forţei gravitaţionale de pe Lună.
Durata mişcării de revoluţie a lui Mercur în jurul Soarelui este de 88 de zile.
Observaţiile radar făcute asupra planetei au arătat că ea se roteşte numai o dată la 58,7
zile, două treimi din perioada sa de revoluţie. Prin urmare, trei zile mercuriene
echivalează cu doi ani mercurieni. Faţa îndreptată spre Soare devine foarte fierbinte,
în timp ce partea din spate se răceşte până la temperaturi extrem de reci. Punctul în
care orbita lui Mercur se află cel mai aproape de Soare (denumit periheliul planetei)
se mută puţin la fiecare mişcare a orbitei, prea mult însă pentru a se datora numai
influenţei gravitaţionale a altor planete. Observarea acestor modificări în periheliul
planetei Mercur a fost una din primele confirmări ale teoriei relativităţii lui Einstein,
care a prezis existenţa acestora.
Densitatea mare a lui Mercur indică faptul că o mare proporţie a compoziţiei planetei
este alcătuită din elemente feroase dense şi abundente. Cu toate acestea, suprafaţa lui
Mercur conţine puţin fier, sugerând că majoritatea fierului acestei planete este
concentrat într-un mare nucleu. Într-o perioadă timpurie a istoriei sistemului solar,
coliziunile cu alte protoplanete au smuls probabil o mare parte din crusta puţin densă
a planetei Mercur, lăsând în urmă un nucleu dens, bogat în fier.

MERCUR ÎN BERBEC indicã o minte impulsivã, care ia decizii pripite, care gândeste rapid, fãrã sã chibzuiascã îndelung. Are o minte originalã, o mare bogãtie de idei, multã inventivitate si iutealã în gândire, un astfel de om trãind dupã ideea cã primul gând e întotdeauna cel mai bun, de aceea nu va sta prea mult sã cântãreascã mai multe variante ci va decide la primul impuls. Îi place competitia în plan intelectual, deci nu va fugi niciodatã de examene, concursuri, fiind foarte priceput sã iasã în evidentã. Îi place sã aibã întotdeauna dreptate, dar nu are rãbdare si nu suportã usor contrazicerea. Poate avea si o dictie repezitã, nu pierde timpul cu o exprimare prea atentã, spune totul la primul impuls, chiar dacã uneori poate fi necontrolat în vorbire.

MERCUR ÎN TAUR indicã o fire amabilã, sociabilã, primitoare, care stie sã vorbeascã mereu linistit si calm, fãrã sã se agite. Este o fire materialistã, adeseori se implicã într-o actiune doar pentru rezultatele de la final, eventual pentru unele recompense materiale. Are o minte foarte bunã pentru afaceri, concentrându-se asupra acestora cu succes. Stie sã facã bani, cunoaste valoarea banului, dar si valoarea personalã. Poate avea talente artistice deosebite (muzicã, literaturã). E lent în gândire, dar dupã ce o idee s-a fixat în mintea sa, nu va mai renunta la ea. De aceea poate fi prea încãpãtânat uneori, are idei fixe, chiar obsesii. Este uneori lenes si pasiv, dar când este stimulat – mai ales cu stimulente materiale concrete – devine foarte prolific în plan intelectual.

MERCUR ÎN GEMENI este foarte puternic aici, fiind „la el acasã”. Subiectul are o minte logicã, bine structuratã. Educatia si învãtãmântul sunt domenii majore de interes pentru el, si învatã sã îsi exprime ideile si gândurile într-o manierã foarte limpede si rationalã. Îi place sã vorbeascã – mult – sub orice formã ar aratã aceastã atractie spre discutii: la telefon, în fata unui public, în conversatii, la radio, oriunde si oricând. Vorba este instrumentul sãu de lucru. Ba chiar s-ar putea sã vorbeascã prea mult în unele împrejurãri, obosind auditoriul, dar totusi spune lucruri interesante, bine documentate, care îi atrag multi ascultãtori. Acumuleazã informatii din atât de multe directii, încât s-ar putea spune cã e o enciclopedie ambulantã. Are o curiozitate maniacã, vrea sã stie totul din orice domeniu, chiar dacã e o cunoastere mai mult superficialã – câte putin din fiecare.

ASTROLOGIE, Mercur, acest “Mesager Inaripat”, guverneaza zodiile Gemeni si Fecioara si casele a III-a si a VI-a. Reprezinta gandirea, invatatul si capacitatile de comunicare. Imparte capacitatea de a rationa, a imagina, si identificarea mentala cu lumea. Reprezinta abilitatea noastra de a teoretiza cat si cea de a pune in practica. Conduce mutatiile psihice, invatarea de abilitati, dexteritate mentala si psihica. Aceasta planeta reprezinta dorinta de a folosi abilitatile verbale, mentale si de negociere pentru a ne exprima imaginativ sau real. Guverneaza toate formele de comunicare. Mobilitatea fizica este de asemenea aratata de Mercur si in acest mod planeta leaga sanatatea corpului si a mintii. Principul planetei este “schimbul”. Legatura intre gand si gura este functia lui Mercur. Ca un mesager, functia lui este dubla – duce informatii la si dinspre minte, este un constant flux de impresii, fapte, motive, experiente senzoriale, si analizeaza aceste informatii.

Ideograma: Cercul spiritului rasare deasupra crucii materiei, terminandu-se cu semiluna constiintei. In tema natala, Mercur reprezinta facultatile intelectuale, expresia personala a individului, contactele sale, interesele, modul de comunicare.
Element: aer
Ziua guvernata:
miercuri
Zodii guvernate: Gemeni, Fecioara
Case guvernate: III si VI
Culori caracteristice: portocaliu
Metalul caracteristic: mercur
Anatomic: sistemul nervos, aparatul respirator, vase capilare, brate, maini, umeri, maduva spinarii.
Aspecte guvernate: afacerile, comertul, mentalul, inteligenta, comunicarea, vorbirea, scrisul, relatiile, contractele, creativitatea, informarea, jurnalistica, literatura, calatoriile, dexteritatile, parerile, opiniile, declaratiile, afirmatiile, cuvintele, studiul, scoala, invatamantul, gandirea, lectura, desenul, miscarea, sportul, intelectualitatea, memoria, perceptia, stiinta, intelepciunea, minciuna, instabilitatea, superficialitatea, biblioteca, biroul, secretariatul, vestile, telefonul, corespondenta, radioul, fratii, verii, vecinii, adolescenta, peiroada 7-14 ani.
Corespondent in mitologia romana: Mercur – mesagerul zeilor, zeul comertului si al hotilor.
Corespondent in mitologia greaca: Hermes

MERCUR ÎN RAC produce o minte foarte intuitivã. Individul este o persoanã usor de influentat atunci când i se atinge coarda sensibilã, pentru cã nu ratiunile logice si nici bunul simt nu este cel care îl impresioneazã. Gândirea este orientatã pe simturi si trãiri profunde, de aceea nu-i este foarte usor sã fie obiectiv, acceptând cu greu adevãruri care nu corespund judecãtilor sale intuitive. Are o memorie exceptionalã, mai ales în ceea ce priveste retinerea numelor, datelor, cifrelor sau evenimentelor istorice sau personale. Respectã istoria si trecutul. Adeseori modul în care actioneazã în prezent are rãdãcini în experientele trecute. Cei din jur au o mare influentã asupra sa. Cel mai mult îsi vor lãsa amprenta asupra modului dv. de gândire sau actiune educatia din copilãrie, opiniile familiei si ale prietenilor. Tine la familie, la prieteni si la locurile natale, loialitatea si patriotismul sunt valori importante pentru el. Învatã mult mai repede conceptele trãite, întâlnite în propria experientã, decât pe cele teoretice. Îi “citeste” cu usurintã pe cei din jur, dar îi este greu sã explice de ce nu se simte în largul sãu în preajma unora. Este un bun ascultãtor al problemelor celorlalti, deci este o pozitie favorabilã unor profesii psihologice, medicale, pedagogice, cu legãturã directã cu sufletul uman. Totusi trebuie sã fie foarte atent sã nu ajungã sã se identifice cu problemele celorlalti si sã le trateze ca fiind chiar ale sale, deci sã învete sã se detaseze. Ia totul foarte în serios si la modul personal, pentru cã e excesiv de sensibil. Este foarte legat de mamã, de rude, de familie în general, orice problemã de familie devenind un subiect de meditatie peste care se va apleca plin de devotament, încercând sã o rezolve.

MERCUR ÎN LEU indicã o persoanã cu multã încredere, care are convingerea cã orice problemã poate fi rezolvatã. Este mult mai interesat de imaginea de ansamblu a lucrurilor decât de amânunte, cu care nu prea îsi pierde vremea. Are o mare fortã de concentrare, reusind sã se focalizeze pe lucrurile importante. Îi place sã fie apreciat pentru ceea ce face, având un orgoliu imens cu privire la propria persoanã. Are o mare fortã de muncã si cautã sã ducã mereu lucrurile la îndeplinirea cât mai bine posibil. Uneori ideile sale sunt considerate a fi arogante. Tinteste numai proiecte îndrãznete, crezând cã nu orice lucru e de nasul lui. E plin de sine si nu cautã sã atingã decât pozitii importante. Are o încredere absolutã în propria persoanã, fiind convins cã numai el are dreptate. Ia uneori lucrurile în joacã, dar stie sã se implice la nevoie. Comunicã franc, tot ce are pe limbã, fãrã sã se ascundã în spatele cuvintelor, chiar dacã încearcã sã vorbeascã într-o manierã elegantã. Este mândru de inteligenta sa si îsi dã multã importantã. Are o manierã foarte teatralã de a se exprima, cãutând mereu cuvintele cu impact maxim la auditoriu. Vorbeste foarte sigur pe sine, fãrã nici o urmã de ezitare, cu voce tare si cu multã îndrãznealã, încercând sã se punã într-o luminã cât mai favorabilã. Cautã sã fie un lider de opinie. Are curajul de a-si exprima opiniile, fiind sigur cã nu poate gresi. Are o voce autoritarã si o atitudine superioarã care îl ajutã sã se evidentieze.

MERCUR ÎN FECIOARA este la cote maxime aici, unde capacitãtile intelectuale, comunicativitatea, receptivitatea mentalã sunt la apogeu. Mintea subiectului e practicã, realistã, bine organizatã, analiticã, rationalã, fãrã înflorituri, directã si la obiect. Se concentreazã bine la orice activitate intelectualã si vine cu idei care pot fi foarte usor puse în practicã. Poate avea succes financiar, pentru cã are o minte bunã de afacerist. Poate câstiga din activitãti intelectuale. Educatia e foarte importantã pentru el si va fi un bun student de-a lungul vietii, învãtând usor, retinând cu usurintã, bucurându-se de o memorie de invidiat. Are un talent deosebit de a clasifica, organiza, eticheta, deci un astfel de om va retine mai usor cu ajutorul unor structuri foarte bine definite: tabele, grafice, organigrame. Orice activitate legatã de comunicare poate fi de succes, fie cã e vorba de comunicare scrisã – jurnalist, scriitor – fie verbalã – conferentiar, profesor. Are o atentie deosebitã asupra detaliilor, de aceea defectul sãu e cã s-ar putea crampona prea mult de fleacuri, devenind ineficient din cauza acestora si pierzând din vedere ansamblul. Totusi, desi un intelectual prin excelentã, logic, lucid, atent, nu are forta de a-si exprima ideile cu prea multã convingere, fiind timid în comunicare, retras. Poate avea ticuri verbale si un vocabular destul de limitat, desi corect din punct de vedere gramatical si mereu îngrijit. Poate fi mai atras spre activitãti comerciale, spre inginerie, medicinã, contabilitate, economie, medicinã, stiintã si tehnicã.

MERCUR ÎN BALANTA produce un mare interes pentru viata socialã. Subiectul preferã sã lucreze în asociere cu alte persoane decât singur, mai ales cã îi intereseazã modul în care si alte persoane gândesc un anumit lucru, nefiind un om care tine doar la opinia sa. Ia în consideratie toate laturile unei probleme înainte de a lua o decizie finalã, deci stie sã caute echilibrul între alb si negru, între plus si minus, fãrã a tine partea unei singure laturi. Este corect si sincer si va încerca întotdeauna sã comunice cu ceilalti ce are de gând sã facã. Are un mod de comunicare foarte plãcut si manierat, fiind un fervent luptãtor împotriva limbajului vulgar sau murdar. Desi îsi doreste sã devinã popular, nu acceptã orice situatie doar de dragul de a fi si el acceptat. Dacã are ceva de spus, preferã sã spunã. Poate avea succes în domenii legate de lege, consiliere, negociere, relatii publice, politicã sau comert.

MERCUR ÎN SCORPION produce o minte indiscretã, atrasã de secrete si bârfe. Subiectul are un mod de exprimare intolerant, sceptic si suspicios, prea transant, chiar distructiv uneori. Este un gânditor profund, stie sã pãtrundã pânã în esenta lucrurilor. Un secret este mereu în sigurantã la el si chiar îi place sã facã unele actiuni în secret, planificându-le pânã în cele mai mici detalii, dar fãrã sã le facã în vreun fel cunoscute. Ar putea fi un bun detectiv, cercetãtor sau investigator datoritã acestei capacitãti de a afla lucrurile cele mai tainice din jurul sãu. Are o curiozitate de nestãvilit, dar poate fi si curiozitate sadicã. Este foarte receptiv, atât de profund încât e capabil sã vadã chiar si ceea ce nu se vede, reusind sã cunoascã oamenii si situatiile pânã în cele mai ascunse unghere, ceea ce altii nu reusesc. Foarte incisiv cu vorba sau cu scrisul, s-ar putea spune cã are limba foarte ascutitã. Uneori spune direct ce are în minte, alteori tace în mod misterios, iar alteori le spune pe sleau, chiar apelând la expresii vulgare. Foarte critic cu copiii sau fratii, îi place sã-i descoase pentru a afla ceea ce gândesc. Atrage usor – prin modul sãu de expresie – sexul opus. Poate fi pasionat de cãrti politiste sau de spionaj, dar si de literaturã esotericã sau chiar eroticã. Poate avea premonitii sau presimtiri ciudate.

MERCUR ÎN SAGETATOR produce o mare sinceritate si franchete în comunicare. Când are ceva de spus, subiectul o spune fãrã ocol, pentru cã doreste sã se exprime cât mai liber, fãrã sã se supunã unor constrângeri impuse de altii. Este interesat de religie, lege, filosofie, educatie înaltã, pânã la nivel academic, deci este un tip studios, care doreste sã se auto-depãseascã. Ideile sunt mult mai importante pentru el decât faptele. Îi place sã simtã cã detine autoritatea într-un anumit domeniu, fiind cu un cap deasupra altora. Ar putea avea succes dacã ar lucra în institutii guvernamentale, educationale sau clericale. Este atras totodatã de sport, de iesiri în aer liber, de întâlniri cu prietenii, deci stie sã se si distreze. Trebuie sã învete sã se concentreze asupra unui obiectiv clar si sã nu se mai risipeascã în mai multe domenii simultan. Învatã usor limbi strãine si este foarte interesat de alte culturi. Va citi întotdeauna cu plãcere cãrti de cãlãtorie, despre culturi si civilizatii necunoscute, cãrti de teologie (despre sfinti, temple, religii, credinte), va citi mituri sau orice alte produse ale mitologiei. Poate fi un adevãrat credincios, pentru care rugãciunea va fi o modalitate de intra în contact cu nivelurile înalte ale spiritualitãtii.

MERCUR ÎN CAPRICORN indicã o minte foarte practicã, structuratã, ordonatã, realistã, perfectionistã, care nu se lasã pãgubasã la primul impas. Studiazã cu rãbdare de fier si cu o tenacitate exemplarã, discutã serios si matur si datoritã calitãtilor sale de bun ascultãtor, prudent, rezervat, tãcut, în banca sa, poate fi un foarte bun sfãtuitor celor care au nevoie de o ghidare inteligentã si impartialã. Este un întelept prin definitie, si asta chiar de foarte tânãr. Acest om e cu picioarele pe pãmânt, nu viseazã cai verzi pe pereti, fiind capabil sã vadã în perspectivã cãtre ce se îndreaptã. Când si-a trasat – foarte metodic si organizat – drumul spre tinta sa finalã, nu renuntã pânã nu îsi atinge scopul. Este un autodidact de cele mai multe ori, îi place sã studieze mereu, tot mai profund, tot mai vast, tot mai departe, fiind toatã viata un perpetuu învãtãcel, deci nu e imposibil sã fie atras de formele cele mai înalte de educatie (master, doctorat). E capabil sã petreacã ore în sir în bibliotecã sau la masa de studiu, dând dovadã de concentrare maximã. Îsi cunoaste interesul, stie cã acumuleazã încet dar sigur pentru viitorul sãu – de aceea nici nu se grãbeste – si e capabil sã facã o carierã în plan intelectual, chiar dacã acest lucru ar veni mai târziu în viatã. Desi foarte studios, e posibil ca, cel putin în tinerete, sã fi întâmpinat unele probleme de învãtare si acumulare, întârzieri la scoalã, poate chiar repetentie, probleme de dictie, vorbire târzie. Are toate sansele – din punct de vedere mental – sã atingã o pozitie superioarã. Existã posibilitatea de a intra la scoalã mai târziu, de a cunoaste piedici în învãtare în anii de formare scoalã sau existã chiar posibilitatea de sã fi avut frati la o diferentã mare de vârstã. mari sanse de a avea succes în afaceri, având un bun fler comercial.

MERCUR ÎN VARSATOR produce o minte originalã si abstractã, foarte activã si bine organizatã. Ideile subiectului pot fi considerate adeseori progresiste, mult înaintea celorlalti, de aceea ar putea trece drept neobisnuit, excentric chiar, fatã de lumea din jur. Îl atrag lucrurile ciudate, avangardiste, acele lucruri care nasc controverse si ies din orice tipar prestabilit. Nu prea tine la lectiile trecutului si nici la traditie, ci face totul dupã propriile opinii. Se revoltã împotriva sistemului, iscând idei controversate si revolutionare. Având o minte foarte corectã, judecã oamenii prin ceea ce fac sau prin ceea ce stiu si nu prin pozitia pe care o ocupã în societate. Crede în principii precum egalitatea si fraternitatea, fiind un umanitarist prin excelentã, aplecându-se asupra celor mai putin favorizati de soartã. E vorbãret, comunicativ în societate, dar îi este uneori greu sã gãseascã subiecte comune în orice împrejurare, mai ales cã el e un ciudat de felul sãu si are o gândire mai „altfel”, greu de înteles sau de acceptat de toatã lumea. Are o mare capacitate de concentrare, de cooperare si de organizare. Este istet, atras de o gamã largã de domenii. Este deschis spre idei noi, spre domenii moderne, îi place sã vorbeascã mult la telefon sau sã consume mult timp în fata computerului sau pe internet, îi place sã urmãreascã emisiunile tv sau radio si sã meargã la cinema. Este atras de stiintã, mai ales de ultimele inventii ale secolului. Se poate exprima cel mai bine punându-si munca în folosul unei comunitãti cât mai largi de oameni. Se dedicã plin de solicitudine celor din jur. Face din toatã lumea un prieten, astfel încât colegii, fratii si, mai apoi, copiii sãi, vor fi în primul rând buni amici cu care îi va plãcea sã discute îndelung despre subiecte cât mai incitante.

MERCUR ÎN PESTI indicã o fire influentabilã, incapabilã sã-si mentinã sau sã-si exprime propriile pãreri, cãutând mereu sã preia sau sã îmbrãtiseze ideile altora. Nu are încredere în capacitatea sa intelectualã, de aceea are nevoie mereu sã fie stimulat în acest sens. Totusi are o bunã intuitie si abilitatea de a descoperi aspecte la care alte persoane nu au acces atât de usor. Telepatia si alte abilitãti psihice pot fi arma lui secretã, modalitatea lui mai putin obisnuitã de a întelege lucrurile. Trãieste adeseori stãri de confuzie mentalã, gânduri haotice, instabile de la o clipã la alta. Nu îi place sã se exprime direct, e foarte închis, si preferã mai mult sã-i stimuleze pe altii în plan intelectual si sã-i împingã de la spate decât sã se punã pe el în luminã si sã transmitã clar ce are de comunicat. Adeseori pare cã un astfel de om nu are nimic de spus. Poate fi tãcut, retras, cãutând sã rãmânã în umbrã. Trãieste totul la nivel mental numai în sinea sa, nu stie sã îsi facã cunoscute ideile. Nu se exprimã usor, e foarte secretos în privinta gândurilor sale, de aceea nu se stie niciodatã ce gândeste cu adevãrat. E un visãtor, de aceea uneori confundã imaginarul cu realitatea. Are o memorie foarte bunã, tine minte cu precizie tot ce îi trece prin fata ochilor, deci mai mult memorie vizualã. Ia decizii numai în concordantã cu impulsurile pe care i le transmite intuitia si nu neapãrat dupã un studiu aprofundat. Sensibilitatea influenteazã mult modul sãu de comunicare si de gândire. Logica si stabilitatea nu sunt punctele sale forte.